De Amerikaanse expediteur, die ruim 70% van zijn omzet haalt uit de Amerikaanse truckmarkt, wist vooral in deze kernactiviteit over het tweede kwartaal te groeien. Vooral de onderdelen groupage (+2,8%) en volledige truckladingen (8,6%) deden het goed door hogere vrachtprijzen. Het intermodaal transport (-34%) zorgde er echter voor dat de bruto omzet in het Noord-Amerikaanse wegvervoer met ruim 9% daalde naar 2,9 miljard dollar.

Tarieven

De totale omzet uit de mondiale expeditie (Global Forwarding) liet ondanks de acquisitie van The Space  Cargo Group een afname zien van 4,1% naar 592,5 miljoen dollar. Die daling schrijft de directie van CH Robinson toe aan lagere tarieven in de zee- en luchtvrachtexpeditie. Zonder inkoopkosten lag de omzet van Global Forwading 1,6% lager dan over het tweede kwartaal van 2018.

Het expeditiebedrijf verwacht in zijn prognose voor de tweede helft geen herstel van de zwakke vraag in de internationale expeditiemarkt.