De omzet (bruto) nam met 4% toe naar ruim 2 miljard dollar. Zonder de inkoopkosten was er sprake van een omzet van 661,6 miljoen dollar, een stijging van 3%. De omzet uit het luchtvrachtvervoer lag 7,5% onder die van het tweede kwartaal in vorig jaar, terwijl de volumes met 5% daalden. De inkomsten uit de containervaart stagneerden bij een afname van het vervoerde tonnage met 2%, meldt Expeditors bij de presentatie van de kwartaalcijfers.

Money-maker

Daarentegen wist de divisie douane-expeditie de omzet met bijna 20% te verhogen naar 750 miljoen dollar. Daarmee wordt deze werkmaatschappij steeds meer de money-maker voor de expediteur uit Seattle.

Verder deed Expeditors goede zaken in de VS, waar de omzet met 13,8% steeg naar 681 miljoen dollar door de stevige groei van de Amerikaanse economie de afgelopen maanden. Daar staat een fors verlies tegenover in het Verre Oosten waar de expediteur de omzet zag dalen met 8,5% naar 621 miljoen dollar. In Europa daalden de inkomsten met 3,4% naar 319 miljoen dollar.