Eerder opende het bedrijf al eigen vestigingen aan de Zijderoute (de noordelijke en de zuidelijke) in Turkije, Georgië, Rusland, Armenië, China en Kazachstan. Het bedrijf heeft hoge verwachtingen van het landtransport tussen Europa en China, dat immers een steeds geringere doorlooptijd heeft dan vervoer over zee en stukken goedkoper is dan luchtvracht. Maar in Tasjkent willen de Oostenrijkers ook de expeditie van zee- en luchtvracht gaan verzorgen.

Bouw en agro

Oezbekistan is een grote producent van onder meer bouwmaterialen, agroproducten, gas, olie, goud en uranium. De grootste handelspartners van het land zijn Kazachstan, Rusland en China.

Gebr. Weiss behaalde met ruim zevenduizend werknemers vorig jaar een omzet van 1,67 miljard euro. De historie van het familiebedrijf uit Lauterach omspant al een periode van meer dan vijfhonderd jaar.