Seko Logistics beschikt over 120 filialen in zo’n veertig landen, waaronder Nederland. Het is met plaats 35 een middenmoter in de internationale luchtvrachtexpeditie. In de contractlogistiek staat het mondiaal op een 55-ste plek. Het bedrijf telt zo’n 2.200 medewerkers. De jaarlijkse omzet (2018) ligt rond de 600 miljoen euro.

GoodShip-overname

Seko Logistics kwam begin van dit jaar in het nieuws door branchegenoot GoodShip International over te nemen voor een onbekend bedrag. Het was de eerste acquisitie in de 42 jaar oude historie van het bedrijf.

Seko opende vorig jaar op Schiphol een distributiecentrum van 80.000 vierkante meter. Dit magazijn moet dienen als springplank voor Amerikaanse verladers die in Europa actief willen worden.

Verkoop aan Hermes

Het bedrijf verkocht in september 2018 de Duitse activiteiten (Bremen en Frankfurt) aan Hermes Germany, onderdeel van de Otto Group. Destijds zei de directie dat het binnen Europa een nauwe samenwerking zocht met de Duitsers op logistiek gebied.