Voor Rhenus is het de derde overname dit jaar van een kleine expediteur,na eerdere acquisities in Canada en Zuid-Afrika. Via de aankoop van Freight Logistics versterkt de Duitse expediteur zijn lucht-en zeevrachtactiviteiten in Noord- en Zuid Amerika, stelt de directie van Rhenus.

Daarbij zullen de vestigingen worden samengevoegd met de kantoren van de eerder overgenomen expeditiebedrijven Rodair en het Braziliaanse Pirâmide SeaAir.

Silicon Valley

Freight Logistics werd bijna twintig jaar geleden opgericht in het Californische Silicon Valley. Een overnamesom is door de partijen niet bekendgemaakt. Rhenus zal zoals bij eerdere acquisities alle medewerkers overnemen inclusief de directie.

Rhenus is wereldwijd al geruime tijd op overnamepad. Bekijk hieronder een overzicht van acquisities die de Duitsers hebben gedaan in 2018 en 2019, inclusief een joint venture in de binnenvaart:

2019:

2018: