Dat meldt de nieuwe Franse eigenaar CMA CGM. De rederij wil met de verhuizing ‘management en ondersteuning van Ceva en CMA CGM in een logistiek centrum’ samenbrengen.

Banen verdwijnen

Met de nieuwe Franse standplaats verdwijnen er naar verwachting rond de tweehonderd banen in Nederland. Een deel van de managers zal verhuizen naar Marseille, maar ontslagen worden niet uitgesloten door CMA CGM.

Met de verhuizing drukt de nieuwe Franse eigenaar direct al zijn stempel op het expeditiebedrijf, nu het ongeveer 98% van de aandelen in Ceva bezit. De verwachting is dat de rederij binnenkort ook het bedrijf van de Zwitserse beurs zal halen.

Transformatieprogramma

Ceva heette ooit TNT Logistics en werd in 2006 door het Nederlandse post en koeriersbedrijf TNT NV verkocht aan het Amerikaanse Apollo Management. Na de verkoop, naamsverandering en fusie met het Amerikaanse EGL bleef Ceva Logistics in Nederland met het hoofdkantoor.

Vorig jaar vertrok Ceva Logistics statutair naar Zwitserland na een beursgang, ofschoon het topmanagement en de logistieke aansturing grotendeels in Hoofddorp bleven. In het kader van een ‘ambitieus transformatieprogramma’ maakt CMA CGM nu een einde aan de opgesplitste Zwitsers/Nederlandse hoofdzetel en concentreert alles in Marseille.