Eerder deze maand werd het Canadese Rodair gekocht, terwijl begin van dit jaar het Italiaanse Cesped is ingelijfd. Het gaat bij alle drie de bedrijven om zogeheten lokale helden, die al enige tijd met Rhenus via agentuur-overeenkomsten verbonden waren. Blijkbaar acht de Duitse expediteur het aan de tijd om deze samenwerkingen om te zetten in een netwerk van dochterondernemingen onder eigen vlag.

Volgens Rhenus beperkt de overname van WNL zich daarbij niet tot Zuid-Afrika alleen, maar telt het bedrijf ook filialen in Bremen, Frankfurt, Hongkong, Singapore, China, Maleisië, Taiwan en Thailand.

Zee- en luchtvracht

World Net Logistics is actief in de internationale lucht- en zeevrachtexpeditie, waarbij de focus ligt op het luchtvrachtvervoer tussen Zuid-Afrika en Duitsland en voor zeecontainers op de routes tussen Zuid-Afrika en China. Het bedrijf beschikt ook in Zuid-Afrika over eigen opslag in Johannesburg, Kaapstad, Durban and East London, naast een eigen truckpark.

Lees ook: