Het gaat daarbij onder meer om bestaande geldschieters zoals DST Global, Cherubic Ventures, Susa Ventures en SF Express, meldt topman Ryan Petersen op de website van het expeditiebedrijf. Volgens financiële bronnen in het Amerikaanse zakenblad Forbes komt de totale waarde van Flexport met de nieuwe kapitaalinjectie uit op 3,2 miljard dollar.

Omzet verdubbeld

Flexport is een relatieve nieuwkomer in de mondiale expeditiewereld. Het bedrijf werd zes jaar geleden in Californië opgericht en stelt digitale oplossingen centraal in de dienstverlening naar logistieke klanten. Vorig jaar verdubbelde de omzet vergeleken met 2017 naar een half miljard dollar en telt Flexport mondiaal nu 1.000 medewerkers verdeeld over 11 locaties in de wereld.

Het hoofdkantoor in Europa van Flexport werd twee jaar geleden geopend in Amsterdam en de expediteur wil de komende jaren verder groeien in Europa in de containervaart en luchtvrachtmarkt. De uitdaging ligt daarbij vooral om de slimme digitale data-oplossingen van het bedrijf te combineren met de fysieke ondersteuning op de grond.

Nieuw systeem

Het investeringsbedrag zal onder meer worden gebruikt voor een geheel nieuw operationeel systeem voor mondiale handel (OSGT), stelt Petersen. Het gaat daarbij volgens de topman om een strategisch model waar technologie, analyse, infrastructuur en logistieke expertise in de expeditie wordt gecombineerd.