Fox is een internationaal opererende expediteur voor import en export van lucht- en zeevracht, douanezaken en warehousing. Het bedrijf is onderdeel van Fox Group Holding, dat diensten aanbiedt op het vlak van onder meer koeriers en distributie. Daarnaast biedt het bedrijf oplossingen voor order pick & pack en e-commerce fulfilment.

‘De overname van Bicycle Logistics Rotterdam past bij onze focus om een totaalpakket aan te kunnen bieden voor de fietsenbranche. Met supply chain management kunnen we met onze eigen logistieke diensten een klant compleet ondersteunen op elk vlak in de gehele keten: vanaf het moment van verscheping van de goederen vanuit Azië tot zelfs aan huis geleverd bij de consument’, licht topman en eigenaar Norman de Vos van Fox Group Holding toe.

Tweede overname

Het is al de tweede overname van de Rotterdamse expediteur in korte tijd. Afgelopen november heeft Fox de transport- en distributie-activiteiten van Hilton Service overgenomen. Achterliggende reden voor die transactie was het versterken van zijn regionale transporttak. In september dit jaar verhuist Fox naar een nieuw onderkomen, omgedoopt tot The Fox Box, in Berkel en Rodenrijs. Daar wil het bedrijf nog verder uitbreiden.

Lees ook: Transportbedrijf Hilton overgenomen door Fox Global