Dachser European Logistics (afdeling wegtransport) had beide vergunningen al in zijn bezit. Met het verkrijgen van het AEO-certificaat heeft nu ook Dachser Air & Sea Logistics (afdeling lucht- en zeetransport) beide weten te bemachtigen.

Logistieke keten

‘Nu de gehele logistieke keten van Dachser in Nederland behoort tot de gecertificeerde bedrijven, ervaren we een groot aantal voordelen waarmee we transporttijden flink kunnen terugdringen’, zegt Ferry Sackers, Business Development Manager bij de logistiek dienstverlener.

‘Denk hierbij aan een snellere afhandeling van internationale goederenstromen door minder administratieve en fysieke controles. Daarbij wordt voorrang verleend bij controles en het biedt de mogelijkheid een controle op locatie te laten plaatsvinden. Middels de vergunning zijn we tevens optimaal voorbereid voor de naderende Brexit.’