Het VGM-portaal omvat zo’n 800.000 transacties per maand. Alle informatie die ingediend wordt, is voortaan vastgelegd in de keten. De blockchain zorgt ervoor dat data makkelijker uitgewisseld kan worden met derden. Het grootste voordeel is dat de informatie niet meer gewijzigd kan worden en altijd duidelijk is wie wat heeft ingediend.

Blockchain in de logistiek

‘De mogelijkheden van blockchain in de logistiek zijn eindeloos, maar er zijn nog maar weinig concrete toepassingen’, vertelt Martin Kolbe, Chief Information Officer bij K+N. De technologie wordt in ons VGM Portaal nu ingezet in een daadwerkelijke toepassing en een hoog volume aan transacties.’

De expediteur laat weten met diverse blockchain projecten bezig te zijn, bijvoorbeeld om de digitalisering van de bill of ladings te bewerkstelligen. Kolbe: ’Het gebruik van blockchain op de VGM portaal zal ons veel lessen en expertise opleveren voor de andere blockchain-toepassingen.’