Beursanalisten constateren dat de handel in aandelen van de nieuwkomer erg mager is en dat de koopjesjagers, die bij een beursgang hopen op een snelle winst, in grotendeels zijn weggebleven de afgelopen drie maanden.

Dat kan er volgens transportanalisten op wijzen dat de financiële markt nog steeds twijfelt over de strategie van Ceva om de liquiditeit van het bedrijf via een reorganisatie en beursgang aanzienlijk te versterken. Ook de positieve cijfers over het eerste kwartaal hebben de markt niet kunnen enthousiasmeren.

Voor het tweede kwartaal lijken de verwachtingen bij analisten ook niet erg hoog gespannen. Ceva wordt door hen dan ook gezien als een risicobelegging, ondanks het feit dat Moody’s de kredietwaardigheid van de expediteur uit Hoofddorp in mei naar boven heeft bijgesteld naar B1.