Hij is met ingang van deze maand opvolger van Ruud Vat, grootaandeelhouder van NeeleVat, die na tien jaar de voorzittershamer heeft overgegeven. De la Houssaye is sinds 2000 directeur bij NedCargo en zit sinds 2011 in het bestuur van Fenex. Hij noemt het ‘een grote eer’ om met het bestuur de Nederlandse expeditiesector te vertegenwoordigen. ‘We leven in een uitdagende tijd met belangrijke thema’s als digitalisering, grote veranderingen op douanegebied en de Brexit’, zegt hij.

Vat begeleidde tijdens zijn voorzitterschap onder meer de integratie van Fenex in Transport en Logistiek Nederland. Daarbij heeft de expediteursvereniging de eigen identiteit weten te behouden, stelt De la Houssaye: ‘We zijn Ruud Vat veel dank verschuldigd verschuldigd, omdat hij Fenex tien jaar lang met hart en ziel heeft vertegenwoordigd.’