De Amerikaanse pakketvervoerder FedEx gaat de expeditie-activiteiten bij dochter Trade Networks verder uitbouwen met contractlogistiek en andere gespecialiseerde dienstenHet nieuwe pakket aan activiteiten zal rond maart van dit jaar op de markt worden gebracht, zegt directeur Richard Smith van FedEx Trade Networks (FTN). Hij is tevens de zoon van de oprichter van FedEx, Fred Smith.

Ondermeer wordt er een nieuw logistiek bedrijf opgezet onder de naam FedEx Forward Depots. Dit zal zich onder meer gaan richten op de contractlogistiek van tijdkritische zendingen, distributie van reserveonderdelen voor de onderhoudsmarkt, 3-D Printing. Daarnaast vallen reparatiecentra en het FedEx Packaging Lab straks onder de nieuwe dochter, dat wederom zal worden aangestuurd door FTN.

Vanaf maart zullen ook FedEx Supply Chain en FedEx Custom Critical worden ondergebracht bij de expeditie-activiteiten van FTN. De Supply Chain is nu nog onderdeel van FedEx Ground en FedEx Custom Critical zit bij de wegvervoer-divisie van FedEx Freight.

Volgens topman David J. Bronczek van FedEx zorgt de bundeling van activiteiten onder de vlag van FTN voor betere logistieke oplossingen voor de klanten van de grote Amerikaanse pakketvervoerder, dat onder meer ook eigenaar is van het Nederlandse TNT Express.