Het besluit van De Bijenkorf om het distributiecentrum in Woerden te sluiten, betekent dat 143 werknemers hun baan dreigen te verliezen.Dat meldt vakbond CNV Vakmensen. Het grootwinkelbedrijf liet donderdag weten dat de distributie in 2019 wordt uitbesteed aan Ingram Micro met een nieuw te bouwen distributiecentrum in Noord-Brabant. ‘Dit is slecht nieuws voor de Bijenkorf-medewerkers in het distributiecentrum in Woerden’, aldus CNV-bestuurder Martijn den Heijer. ‘Het is een besluit dat vragen oproept.’

De vakbond wil duidelijkheid of er geen sprake is van ‘overgang van onderneming’. Dat zou betekenen dat ook arbeidscontracten meeverhuizen, stelt Den Heijer. ‘Wil je 143 mensen op straat zetten dan heb je goede argumenten nodig.’

Het huidige sociaal plan dat met De Bijenkorf is afgesproken heeft een looptijd tot eind 2018. De directie heeft toegezegd dat het nu geldende sociaal plan ook van toepassing is op de sluiting van het distributiecentrum medio 2019.

Den Heijer gaat komende tijd met De Bijenkorf praten om meer helderheid te krijgen over de aangekondigde sluiting van het distributiecentrum in Woerden. Ook de ondernemingsraad van het concern moet nog advies geven over de sluiting.