Vakbonden FNV en CNV hebben een nieuwe cao afgesloten voor de werknemers van pakketbezorger DHL. Een van de belangrijkste aspecten is dat het stukloon volledig komt te vervallen.


Iedere bezorger krijgt uurloon. Er werken ruim 5000 pakjesbezorgers voor DHL.

De cao heeft een looptijd tot 1 januari 2020. Voor kantoor- en loodsmedewerkers bedraagt de totale loonsverhoging 6% en voor bezorgers worden de lonen in twee stappen van respectievelijk 12,5 en 5% verhoogd, met toeslagen voor bezorging op zaterdag en zondag. Ook komen er meer vaste arbeidscontracten.

‘Dit akkoord markeert het einde van een periode waarin DHL met stukloon werkte. Dat is een groot succes’, aldus FNV-bestuurder Egon Groen. ‘Een mooi resultaat, waarmee we echt een stap vooruit zetten in de wereld van de pakjesbezorgers’, verklaart onderhandelaar Tjitze van Rijssel van CNV.

Een woordvoerder van DHL liet in een reactie weten blij te zijn met het akkoord. ‘Het is belangrijk om in deze snelgroeiende pakketmarkt te zorgen voor duurzame arbeidsrelaties. Daar hoort een faire beloning bij.’