De Chinese logistieke dienstverlener Best Inc heeft op de Amerikaanse beurs van New York een bedrag van 450 miljoen dollar (377 miljoen euro) opgehaald voor verdere expansie.


Best Inc, dat voor 23,4% in handen is van de Chinese e-commercegigant Alibaba, had gehoopt op een bedrag van 932 miljoen dollar. De zorgen bij analisten over de concurrentie in de Chinese expressector gekoppeld aan stijgende brandstof- en arbeidskosten leverden een aanzienlijk lager bedrag op.

Best is opgericht door de voormalige Google-bestuurder Johnny Chou en mikt op de sterk groeiende Chinese e-commerce markt. Daar moet het om een marktplaats vechten met rivalen S.F. Holding, YTO Express en STO Express.

Over de eerste helft van dit jaar leed Best een verlies van bijna 95 miljoen dollar op een omzetstijging van 133,5%.