Het Amerikaanse Expeditors zag het operationele resultaat met 5% naar 314 miljoen dollar over het eerste half jaar.


De nettowinst liep ook met 5% terug naar 202 miljoen dollar. De directie schrijft de slechtere cijfers toe aan de sterk gestegen vervoerstarieven in de lucht-en zeevrachtmarkt. Die prijsstijgingen konden niet worden doorberekend aan de klanten.
Voor het tweede kwartaal van het lopende boekjaar liep het bedrijfsresultaat ook enige schade op met een afname van 6% naar 168 miljoen dollar. Onder de streep lag over dat kwartaal de nettowinst op 108 miljoen dollar. Ook dat was een afname van 6%.

Omzet en volume stegen daarentegen sterk door de grote vraag naar capaciteit dit jaar. Over het eerste halfjaar was er sprake van een toename van 11% naar 3,2 miljard dollar, terwijl over het tweede kwartaal de omzet met 13% groeide naar 1,67 miljard dollar. Het luchtvrachtvolume steeg over deze laatste periode met 9%, aldus Expeditors. De volumewinst in de containervaart lag op 4%.