Diederick de Vroet is vanaf deze maand de nieuwe algemeen directeur bij Kuehne + Nagel (K+N) in Nederland.


K+N Nederland krijgt weer Hollandse baas

Hij volgt de Duitser Gereon Niemeier op die zijn loopbaan voortzet als hoofd van de landenorganisatie in Japan.

Diederick de Vroet is geen onbekende bij Kuehne + Nagel. De Nederlander heeft voor de Zwitserse expediteur verschillende internationale functies vervuld in onder meer China, Hongkong, Taiwan en Indonesië, meldt K+N. Recent bekleedde hij de functie van senior vice-president seafreight voor de regio West-Europa.

De Vroet begon in 1990 zijn logistieke carrière bij de Nederlandse landenorganisatie waarvan hij nu het boegbeeld is geworden. ‘Ik zie dat als een grote eer’, aldus de bestuurder in een korte reactie. Hij wil de komende jaren de nadruk leggen op een ‘sterke klantfocus en goede training en ontwikkeling van de medewerkers’ bij K+N. ‘In een arbeidsmarkt die onder druk staat, is het belangrijk om ook gericht te investeren in het merk Kuehne + Nagel om bestaand en nieuw talent aan te trekken’, stelt hij verder.

K+N telt in Nederland zo’n 3.000 medewerkers.