Het Franse Geodis heeft na de overname van het Amerikaanse OHL in 2015 de smaak te pakken en kijkt onder meer naar nieuwe acquisities in de VS.


Vooral de contractlogistiek en expeditie hebben daarbij de aandacht van topvrouw Marie-Christine Lombard van Geodis om de marktpositie van de Franse logistiek dienstverlener uit te bouwen. Ze noemt geen tijdspad, ’maar als er zich een interessante mogelijkheid aandient kunnen wij definitief een bedrijf overnemen’, zegt zij in een interview in de Duitse vakpers. Daarbij wil zij ‘dezelfde strategie vervolgen als bij OHL’, onderstreept Lombard verder.

Geodis wordt door Amerikaanse beursanalisten genoemd als een van de kandidaten om het Amerikaans-Nederlandse Ceva Logistics over te nemen. Ook het bedrijf Expeditors in de VS behoort tot de partijen die in de belangstelling staan bij opkopers.