UPS versterkt voor een onbekend bedrag de contractlogistiek met de koop van de Amerikaanse pharma-specialist Marken.


Dit bedrijf heeft een grote expertise in de distributie en opslag van goederen voor de gezondheidszorg en de farmaceutische sector. Marken zal daarbij niet worden geïntegreerd in de bestaande netwerk van UPS, maar als afzonderlijke dochteronderneming onder de vlag van UPS de activiteiten voortzetten.

Volgens marketingdirecteur Teresa Finlay van UPS wil het bedrijf met de overname van Marken nieuwe logistieke oplossingen kunnen aanbieden aan haar bestaande klanten en verder ook inspelen op nieuwe marktkansen. Marken telt 650 medewerkers en beschikt over 44 filialen en tien depots in de wereld. Via de overname verdubbelt UPS dan ook het aantal gespecialiseerde vestigingen voor de farmaceutische sector naar honderd in de wereld.

UPS heeft eerder al aangekondigd in de logistiek rond de gezondheidszorg een grotere en meer strategische rol te willen vervullen. Daarvoor zijn al enkele kleinere acquisities in de markt gepleegd. Behalve expertise koopt de pakjesvervoerder met de acquisities ook een grote klantenportefeuille. Dat kan dan weer het mondiale transportnetwerk van UPS vullen.