Door de goede voorlopige cijfers durft de directie het weer aan om een winstverwachting voor dit jaar uit te spreken. Die komt uit op 3,5 tot 3,8 miljard euro, aldus het bestuur. In april had het concern alle eerdere winstprognoses ingetrokken met het oog op de coronancrisis.

In het resultaat over het tweede kwartaal was een voorziening opgenomen van 100 miljoen rond voor het sluiten van dochterbedrijf Streetscooter. Verder is er door de coronacrisis een bedrag van 100 miljoen euro afgeschreven. Die maatregel betreft hoofdzakelijk de divisies contractlogistiek en e-Commerce Solutions.

Global Forwarding

Kernactiviteit Post & Paket Deutschland zag het ebit met bijna 50% stijgen naar 260 miljoen euro. Het resultaat uit de divisie expresvervoer lag intussen met 560 miljoen euro zo’n 40 miljoen euro boven dat van vorig jaar, terwijl ook expeditiebedrijf DHL Global Forwarding financieel terreinwinst boekte. Het ebit steeg van 124 miljoen euro naar 190 miljoen euro.

Slechts in de contactlogistiek viel het bedrijfsresultaat tegen door een afschrijving van 60 miljoen euro. Het ebit daalde daardoor van 87 miljoen euro naar 30 miljoen euro. eCommerce Solutions was vorig jaar nog verlieslatend (-18 miljoen euro), maar wist dat verlies ondanks een voorziening van 30 miljoen euro om te buigen naar een break-even resultaat.

De directie van DP DHL heeft verder voor het jaar 2022 op basis van de verschillende scenario’s nieuwe winstdoelstellingen gesteld. Daarbij wordt in een ‘worst-case’ scenario uitgegaan van 4,7 miljard euro. Als de de gevolgen van corona-pandemie meevallen, voorziet de directie een ebit van 5,3 miljard euro over twee jaar.

De Duitse logistiek- en postreus wil zijn 500.000 werknemers laten meedelen in de winst, en geeft hen een bonus van 300 euro.