Het dc gaat 32.000 vierkante meter beslaan. Katjes Fassin wijkt uit naar Emmerich omdat het huidige dc in Bocholt, waar zoetwaren uit de fabrieken in Emmerich, Remshalden en Potsdam worden verspreid, volledig vol zit.

Het hoofdkantoor van Katjes Fassin staat trouwens ook in Emmerich. Fiege richt het dc voor Katjes in, maar denkt in Emmerich ook goederen van andere producenten te behandelen. De eerste klanten worden in januari verwelkomd. Er zullen tegen die tijd 75 mensen in het dc werkzaam zijn.

In Duitsland is Katjes misschien bekender van de merken Lakrid en vruchtensnoepjes. Het bedrijf is echter een onderdeel van het Nederlandse Royal Fassin, een bedrijf met een meer dan een eeuw oude geschiedenis, in 1910 gesticht in ’s-Heerenberg door Josef Langenberg.

Vliegenvangers

In aanvang was het Achterhoekse bedrijf vooral producent van vliegenvangers en rattengif. De naam Fassin kwam er in 1920 bij, toen de stiefzoon van Langenberg, Xavier Fassin, als partner toetrad. De dropjes van Katjes waren aanvankelijk eigenlijk een bijproduct. Voor zowel vliegenvangers als drop wordt suikerstroop als grondstof gebruikt. De dropjes werden daarvan, met moderne vormgietsystemen, vervaardigd in de jaargetijden waarin de vraag naar vliegenvangers gering is, namelijk in de wintermaanden.

Later werd de productie van gegoten drop, zoals katjesdrop en kokkindjes, overgeplaatst naar Emmerich, vlak over de grens. Maar ook de Nederlandse moeder, toen actief onder de naam Langenberg-Fassin, legde zich vervolgens geheel toe op dropproducten, onder meer onder de naam Nicolientje (later omgedoopt tot Katja). Sinds kort maakt het concern bij de productie geen gebruik meer van dierlijke gelatine, om de dropjes en andere zoetwaren ook geschikt te maken voor vegetariërs, joden en moslims.