Deze concurrenten zijn Lieferando en Lieferheld. Ze werden het enkele maanden geleden eens over een fusie. Feitelijk gaat het om het Nederlandse Takeaway, één van de grootste partijen in de markt voor de thuisbezorging in een deel van Europa.

Thuisbezorgd

In Nederland staat het bedrijf bekend als Thuisbezorgd. In Duitsland, waar het al actief was onder de naam Lieferando, nam het in het voorjaar Delivery Hero over, oftewel Lieferheld. De groep heeft in Duitsland ook de bedrijven Pizza.de en Foodora in bezit.

Deliveroo heeft nu besloten het vaantje bij onze oosterburen maar te strijken. Het bedrijf, waarvan de hoofdzetel in Londen is gevestigd, blijft actief in dertien andere Europese landen, waaronder Nederland. Het vertrek uit Duitsland vindt komende vrijdag plaats. Deliveroo wil in andere Europese landen en in Azië uitbreiden.