Mede door het bedrag dat opzij is gelegd, leed Boeing in de voorbije verslagperiode een verlies van 2,9 miljard dollar. Daarbovenop komt dat de omzet met 35% afnam tot 15,8 miljard dollar, omdat het aantal leveringen van vliegtuigen door de malaise rond de 737 Max met ruim de helft afnam. Wel stegen de opbrengsten van de tak voor defensiematerieel.

Twee crashes

De 737 Max wordt sinds maart aan de grond gehouden na twee vliegtuigcrashes in vijf maanden. Die rampen lijken te zijn veroorzaakt door een haperend veiligheidssysteem, dat de neus van het toestel naar beneden drukte vanwege een niet goed werkende sensor.

Boeing zegt nauw met de Amerikaanse luchtvaartautoriteit samen te werken om het probleem te verhelpen, maar kon niets zeggen over het tijdspad voor nieuwe vergunningen voor software. Wanneer de vliegverboden voor het toestel worden opgeheven, blijft eveneens onbekend.