Hoe die zich na een eventuele Brexit zal ontwikkelen, is volgens Jungheinrich onzeker. Het omzetdoel voor dit jaar ligt tussen de 3,85 en 4,0 miljard euro. Het resultaat voor rente en belastingen, dat vorig jaar op 275 miljoen euro uitkwam, zou dit jaar tot 295 miljoen euro kunnen toenemen, maar als ondergrens hanteert Jungheinrich 275 miljoen euro, hetzelfde resultaat dus als vorig jaar.

Niet optimistisch

Het bedrijf is niet optimistisch voor 2019. Het signaleert een dreigende afkoeling van de economie en grotere schommelingen in de conjunctuur, bijvoorbeeld door terroristische aanslagen, de Brexit en een handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. Die kunnen de warehouse-inrichter indirect raken, ook al is Jungheinrich voor 87% van zijn omzet afhankelijk van de Europese markt.

Bij de onderneming neemt Hans-Georg Frey in september dit jaar afscheid als topman, om zitting te nemen in de Aufsichtsrat, de raad van commissarissen. Frey heeft Jungheinrich als eerste uitvoerende de afgelopen twaalf jaar geleid. Zijn opvolger is Lars Brzoska.