De indicator bereikte een stand van 102,3 punten. Dat was de laagste stand sinds precies drie jaar. De index= is gebaseerd op de beoordeling van de huidige stand van zaken en de verwachtingen voor de nabije toekomst van bedrijven in de logistieke dienstverlening en hun klanten in handel en industrie.

Geen recessie

Volgens Ifo en BVL geeft de forse daling van de afgelopen tijd nog geen aanleiding te veronderstellen dat er een recessie gaande is. De huidige situatie wordt door de ondernemers nog steeds met 111,9 punten beoordeeld. Dat is ruim boven de waarde van 100, wat er op wijst dat bedrijven het nog steeds druk genoeg hebben.

De verwachtingsindex voor de komende zes maanden daalde evenwel gevoelig naar 93,5 punten, en dat betekent dat een meerderheid van de ondernemers met een flinke afkoeling rekening houdt. Logistieke dienstverleners zijn in dat opzicht pessimistischer dan hun klanten in de verladende sectoren.