Prologis noemt de Europese markt voor logistieke bedrijfsruimte gezond en investeert daarom ook in ‘gecontroleerde groei’ in speculatieve nieuwbouw, panden dus waarvoor de eerste paal wordt geslagen op rekening van Prologis zelf, zonder dat daarvoor al huurders zijn gevonden.

Nieuwe contracten

In het vierde kwartaal sloot Prologis voor 205.000 vierkante meter aan nieuwe huurcontracten af. Voor 385.500 vierkante meter aan verhuurde panden werden de contracten verlengd. In Europa heeft Prologis nu 3,06 miljoen vierkante meter verhuurd. Er werden 1,85 miljoen vierkante meter aan bouwgrond en bestaande panden aangekocht.

Verder werd begonnen met de bouw van 918.000 vierkante meter aan objecten, waarvan inmiddels ook al 47,6% is verhuurd. In het Verenigd Koninkrijk werd begonnen met de ontwikkeling van 50.000 vierkante meter op het Prologis Park Dirft III. In het Tsjechische Brno kwam 40.000 vierkante meter tot ontwikkeling, in Tilburg 30.000 vierkante meter.