Dat meldt de expediteursvereniging in het jaarverslag op basis van een enquête onder de bijna 400 leden. Driekwart van hen verwacht dit jaar meer omzet te halen dan vorig jaar. De grootste bedrijven, met meer dan honderd werknemers, zijn het positiefst. Zij verwachten gemiddeld met 12,5% te groeien. Ook kleine bedrijven, tot elf werknemers, zijn optimistisch gestemd en voorzien gemiddeld ruim 9% groei.
Een grote meerderheid van de Fenex-leden is ook tevreden over de uitkomsten van vorig jaar. Waar in het begin van 2017 ongeveer eenderde van hen voorspelde dat het een goed jaar zou worden, sprak aan het eind daarvan driekwart van een goed jaar.
Volgens de Fenex steeg de omzet van de leden vorig jaar met gemiddeld 8%, de hoogste stijging is zes jaar. De sterkste groei deed zich voor in de categorie 11 t/m 25 werknemers, die een gemiddelde omzetstijging van bijna 17% rapporteerde, met 15% gevolgd door de bedrijven met meer dan honderd werknemers.
Een grote meerderheid, 81%, gaf dan ook aan het jaar met een positief resultaat te hebben afgesloten. Opvallend is dat het aantal leden dat rode cijfers meldde eveneens steeg, van 11 tot 16%. Daar tegenover stond dat het aantal leden dat break-even draaide van 9 tot 3% daalde. Per 1 april waren er 390 expediteurs aangesloten bij de brancheorganisatie.
Volgens de Fenex-leden zijn de kosten vorig jaar met gemiddeld 3,8% gestegen. Opvallend is dat twee categorieën, 11 t/m 25 en 51 t/m 100 werknemers, een gemiddelde kostenstijging van 10% rapporteren, waar de andere categorieën het op maximaal 3% houden. Zeven op de tien leden investeerden het afgelopen jaar op de een of andere manier in IT en ongeveer even veel verwachten verwachten dat dit jaar weer te doen.