De omzet van Torm kwam het voorbije kwartaal uit op 163,1 miljoen dollar, een daling ten opzichte van de 172,8 miljoen dollar in dezelfde periode van 2017. De winst na belastingen daalde tot 0,7 miljoen dollar (was 4,6 miljoen in hetzelfde kwartaal vorig jaar).

‘Ondanks de zwakke vrachttarieven bleven we in het eerste kwartaal van 2018 winstgevend. Dat danken we aan het One Torm-platform, dat sterke commerciële resultaten blijft leveren. In januari voltooide Torm met succes een aandelenverhoging ter waarde van 100 miljoen dollar, waarmee de weg vrijkwam voor een investering in de vloot’, licht topman Jacob Meldgaard het tussentijdse rapport toe.

De vloot van het bedrijf telt 73 tankerschepen, nog eens vijf schepen worden op charterbasis beheerd. De nieuwste schepen in de vloot – sinds dit jaar – zijn twee Large Range 2-nieuwbouwtankers.