De aandelenverkoop zou het bedrijf moeten waarderen tussen de 16 miljard en 30 miljard dollar (tussen de 13,4 en 25,1 miljard euro tegen huidige wisselkoersen). Volvo en Geely zouden gesprekken hebben gevoerd over een dubbele notering in Hongkong en in Zweden. De leiding van de auto- en truckproducent had eerder al laten doorschemeren dat een beursnotering een optie is.

Aandelen Volvo zouden mogelijk al dit najaar verhandeld kunnen worden, maar er zou nog geen definitieve beslissing zijn genomen over het voornemen. In het kielzog van het nieuws zaten aandelen van Geely vrijdag in Hongkong duidelijk in de lift. De Chinezen kochten de Zweedse automaker in 2010.

Volvo is een van ’s werelds grootste vrachtwagenfabrikanten. Het bedrijf brengt trucks onder het eigen merk op de markt, maar ook de vrachtauto’s van Renault komen uit Zweeds-Chinese handen. De fabrikant zet fors in op onder meer elektrisch rijden. Het presenteerde recentelijk twee vrachtwagens die volledig op stroom rijden.