Het wonderlijke, zeg ik als wonderleek, is dat Van Geel adviseerde om 10 miljoen euro te reserveren voor het opkopen, slopen en isoleren van woningen in de buurt van de luchthaven, en dat de vliegtuigonderdelen dit weekend in Meerssen uitgerekend op de Sint-Josephstraat vielen. De man naar wie de straat werd vernoemd, de heilige Jozef (man van Maria en opvoeder van Jezus), heeft volgens Wikipedia niet alleen het beste voor met timmerliederen en maagden, maar geldt ook als, warempel, ‘beschermheilige voor de spoedige verkoop van een huis’.

Er is meer tussen hemel en aarde, zo blijkt maar weer. Op zijn minst vallende vliegtuigonderdelen. Dat het hete metaal in Meerssen niet alleen autodaken raakte, maar ook twee lichtgewonden maakte, was extra pech. Meestal raakt vallende troep uit vliegtuigen geen mensen. In 2014 kwam een stuk metaal van een toestel dat was opgestegen van Chicago O’Hare terecht in het kinderzwembad van een populair waterpretpark, maar er waren geen kinderen aan het poedelen. Zo gaat het steeds: een stuk vliegtuig doorboort een dak en verpest een tapijt, maar de bewoners lagen net in de kamer ernaast te slapen.

Vaker dan metalen troep komt er ‘blue ice’ uit de lucht vallen. Een klomp bevroren water uit een vliegtuigtoilet, vermengd met blauwkleurige toiletreinigingsvloeistof en alle viezigheid die een mens in een toilet kan deponeren. Opvallende ontvangers in dit genre waren mister en missus Mead uit het Engelse Melksham. Zij besloten de onzindelijke ijsklomp die in 2015 hun dak doorboorde te bewaren in de koelkast, ergens tussen de Cheddar-kaas en de zelfgebakken scones. Niet om het later als relikwie in te leveren bij de plaatselijke pastoor, maar als bewijsstuk voor de verzekeringsmaatschappij.