NT Publishers, uitgever van onder meer Nieuwsblad Transport en Mainport Magazine, is overgenomen door ProMedia Group.


Hiermee ontstaat een van de grootste business-to-business uitgeverijen op het gebied van mobiliteit, verkeer en transport in Nederland.

‘De overname is een perfecte aanvulling op ons bestaande portfolio’, zegt Joan Blaas, directeur ProMedia Group. ‘Met deze uitbreiding bedienen we voortaan alle sectoren binnen mobiliteit en transport.’

NT Publishers was onderdeel van de Duitse uitgeverij DVV Media Group – dat zelf weer een onderdeel is van uitgeefconcern Rheinische Post. Op het gebied van content, events en advertentieverkoop zal een samenwerking blijven bestaan met DVV Media Group.

NT Publishers blijft als zelfstandig onderdeel opereren binnen ProMedia Group. Voor de 25 medewerkers op het kantoor in Rotterdam zal er weinig veranderen. ‘NT Publishers is een gezond en winstgevend bedrijf’, vertelt Blaas. ‘Deze overname is vooral strategisch om onze marktpositie te verbeteren en schaalgrootte te creëren. Dat gaat ons helpen om verder te innoveren in de B2B-uitgeverij.’

Martin Weber, CEO van DVV Media Group: ‘We willen ons concentreren op onze merken in Duitsland en Groot-Brittannië. Dat is waar we strategisch op willen investeren. Daarom zijn we heel blij met deze oplossing voor NT Publishers. ProMedia Group is een sterke speler in de Nederlandse markt en is zeer goed in staat om NT Publishers verder te ontwikkelen.’

‘NT Publishers is heel sterk op het gebied van logistieke berichtgeving – zowel digitaal als in print – en kent een goede positie op de abonnementenmarkt. De kracht van ProMedia Group ligt vooral bij onze online uitgaven en bijbehorende evenementen’, legt Blaas uit. ‘Onze gezamenlijke core business is het delen van kennis. We merken dat ondernemers daar behoefte aan hebben. Met deze overname groeien we door naar 45 collega’s die zich allemaal focussen op mobiliteit, verkeer en transport.’