Deze week in Brand Stories vertelt Team Freight Forwarding zijn verhaal over een nieuwe oplossing voor bedrijven die snel de juiste transporteur willen vinden en op deze manier veel tijd willen besparen. Bedrijven en organisaties in de logistiek zitten vol inspirerende en informatieve verhalen. In Brand Stories worden deze door hen rechtstreeks aan u verteld.

In hun verzendportal TFF Xpress beheren bedrijven zelf eenvoudig online hun transporten. Dat scheelt veel tijd en geld. Dankzij deze verzendportal zie je als bedrijf in enkele seconden welke vervoerder het beste bij je vraag past. ‘Wij bieden de totale volumes aan de vervoerders aan. Ze geven ons daardoor extra hoge kortingen. Iets waar onze klanten in de verzendportal direct gebruik van kunnen maken. Het mooie is dat de tool prijzen vergelijkt, het is dus allemaal heel transparant. Je kunt zelf direct boeken en je zendingen beheren. Maar ons team biedt ook 24/7 service, dat geeft veel bedrijven een veilig gevoel’, zegt managing director Jaap Theo Vellema van TFF.

Douane

Vellema heeft zelf jarenlange ervaring in de transportbranche. Hij vond dat transport een stuk sneller, eenvoudiger en beter geregeld kon worden. Hij besloot samen met een aantal transportspecialisten TFF op te richten en liet de tool TFF Xpress ontwikkelen. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot internationaal expediteur. Een team van ervaren medewerkers helpt klanten bij de zoektocht naar het juiste transport over water, weg of door de lucht. TFF neemt als dienstverlener in de logistiek vragen en zorgen weg. Vellema: ‘Denk dus aan vragen over de snelste en goedkoopste levering, maar ook aan andere praktische zaken. Hoe zit het met de douane, in- en uitvoertarieven en welke documenten zijn er nodig? Wij weten hoe het zit en helpen onze klanten graag. Als er onderweg iets mis gaat, monitoren we dat en nemen direct maatregelen om de zending door te laten gaan. Door onze klanten tijdens het hele proces te ontzorgen, maken wij het verschil.’

Werken met de verzendportal is eenvoudig. Als gebruiker ontvang je gratis inloggegevens en je doorloopt vervolgens een aantal stappen voor je een keuze maakt uit transporteurs. Zo vul je natuurlijk de benodigde informatie in over de verzending. De verzendportal zoekt automatisch naar de meest ideale opties binnen Express Koeriers en Groupage transporteurs. Het is dan een kwestie van vergelijken en kiezen welke optie het beste past. Het boeken en beheren doe je als klant helemaal zelf. TFF staat klaar voor advies en eventueel praktische hulp. ‘We bieden dit altijd op maat. Zijn er voor de specifieke verzending nog bijzondere formulieren nodig? Of zijn er kortingsmogelijkheden? Dan nemen we persoonlijk contact op met de klant om dit af te stemmen. Het handige is dat je binnen TFF Xpress één factuurstroom voor al je transporten hebt. Dit maakt het ook een stuk overzichtelijker’, licht Vellema toe.

Passende oplossing

TFF biedt oplossingen voor allerlei transportvragen. Zo bekijkt het team of je het beste over land, zee of door de lucht kunt transporteren. Voor het importeren van een flinke hoeveelheid onderdelen uit China is zeevracht of treintransport bijvoorbeeld voordelig. Vellema: ‘En ook als de lading niet groot genoeg is om een container te vullen, is deze manier van transport een slimme optie. Wij zorgen er namelijk voor dat de klant de container deelt met andere zendingen die naar dezelfde terminal of haven gaan. Dat is niet alleen voordeliger, maar ook beter voor het milieu. Wat de transportvraag ook is, we denken mee en regelen het graag. Van deur tot deur of van terminal tot terminal.’

Dit verhaal is aan u verteld door: 

BRAND STORIES

Bedrijven en organisaties in de logistiek zitten vol inspirerende en informatieve verhalen. In Brand Stories worden deze door hen rechtstreeks aan u verteld.

Heeft uw bedrijf ook een interessant verhaal? Neem contact met ons op en bekijk de mogelijkheden om ook te adverteren via Brand Stories.