Kasteel blijft volgens de brancheorganisatie wel actief verbonden aan het CBRB als adviseur. Ook houdt hij twee dossiers onder zijn hoede: de voorgenomen fusie met Koninklijke BLN-Schuttevaer en het milieu- en vergroeningsdossier inclusief de Green Deal.

Sinds 2013 is Kasteel werkzaam als directeur van het CBRB. Voorafgaand aan deze functie was hij als directeur van binnentankvaartrederij Vopak/Interstream Barging al actief als bestuurslid van het CBRB.

In de nabije toekomst wordt er op zoek gegaan naar een kandidaat die leiding gaat geven aan de nieuw op te zetten organisatie die er komt na de voorgenomen fusie. Tot die tijd worden bij het CBRB de directiewerkzaamheden verdeeld tussen de voorzitter Paul Goris, adjunct-directeur Lijdia Pater-de Groot en enkele medewerkers, aldus de brancheorganisatie.