Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat meldde de schipper rond 14.00 uur aan de bediencentrale van Rijkswaterstaat in Maasbracht dat ‘het niet goed gaat’. Vervolgens dreef het 80 meter lange schip onbestuurbaar over de snelstromende rivier, aldus de woordvoerder.

Rond 14.45 uur sloegen de hulpdiensten groot alarm. Door de sterke stroming botste het schip volgens de woordvoerder tegen de veerpont bij Steyl. De brandweer spreekt overigens over Baarlo als plek waar het veer ligt. Over eventuele gewonden is nog niets bekend.

Andere schepen proberen de op drift geraakte boot te beveiligen. Vanuit Grave is een vaartuig van Rijkswaterstaat onderweg.

De pont is overigens uit de vaart genomen vanwege de sterke stroming, zei een woordvoerster van de politie. Nadere bijzonderheden ontbreken nog.