‘Deze overname biedt ons een interessante mogelijkheid om het serviceportfolio uit te breiden, met name in de regio Rotterdam’, zegt Marcel Hulsker, co-manager van Contargo GmbH & Co. KG.

ARA-havens

Barge Line Today is een aanbieder van binnenscheepvaarttransporten in het gebied van de ARA-havens. Tot het pakket aan diensten behoren de dagelijkse lijndiensten op het gebied van containervervoer tussen de diverse terminals in Rotterdam en andere verbindingen binnen de regio, zoals de binnenscheepvaart van en naar Dordrecht en Moerdijk. Net als Contargo werkt Barge Line Today met participatie- en chartercontracten en organiseert het scheepstransporten met een laadvermogen tot 500 TEU of 5.000 ton per schip.

De activiteiten van Barge Line Today worden na de fusie met Contargo binnen de reeds bestaande binnenscheepvaartactiviteiten in de Benelux onder de handelsnaam Transbox geïntegreerd. Barge Line Todays huidige manager Carsten Borchers wordt binnen Contargo manager van Contargo Transbox in België en van Contargo Network Service.