Volgens de ondernemersvereniging is de planning om het probleem aan te pakken ‘onduidelijk’ en verkeren bedrijven in de regio in onzekerheid. Voorzitter Steven Lak noemt de situatie ‘waardeloos’. Hij waarschuwt dat het ‘plompverloren afsluiten van bruggen niet de lijn mag worden’ en wijst erop dat er voor de komende jaren heel veel onderhoudsprojecten op de agenda staan.

Oplossing

Lak noemt het essentieel dat omvangrijke klussen in overleg met gebruikers zo worden gepland dat overlast zoveel mogelijk wordt voorkomen. In een persbericht zegt de belangenorganisatie te hopen op zeer korte termijn met de provincie tot een werkbare oplossing te komen waarbij alle belangen zo evenwichtig mogelijk worden meegewogen.

In navolging van binnenvaartorganisatie BLN-Schuttevaer noemt Evofenedex het uittillen van de hef of het vastzetten van de brug op een maximale doorvaarthoogte als mogelijke tijdelijke oplossingen. De provincie Zuid-Holland sloot de brug een week plotseling af voor zowel de scheepvaart als het wegverkeer nadat onderzoek had uitgewezen dat het kunstwerk ‘constructief onveilig’ was.