Sinds vorige week gaan de ongeveer veertig reefercontainers per week van de Kloosterboer-terminal in Vlissingen per barge naar de inland containerterminal van BCTN in Alblasserdam.

Het laatste stuk naar de magazijnen in Ridderkerk wordt getruckt, een afstand van ongeveer veertien kilometer. Volgens de betrokken partijen levert deze vorm van gecombineerd vervoer een CO2-reductie van meer dan 50% op.

Albert Heijn

Volgens een woordvoerder van BCTN was de verwachte reductie van CO2-emissies leidend bij de keus voor vervoer over water. Bakker Barendrecht levert de bananen onder meer aan Albert Heijn en is onderdeel van de beursgenoteerde Belgische Greenyard-groep.

Het Nederlandse bedrijf kondigde vorige maand nog de bouw van een nieuw distributiecentrum van dertigduizend vierkante meter in Ridderkerk aan.