Dat melden European Gateway Services (EGS) en Danser Group die dit merk voor containervervoer over water binnen het Rotterdamse havengebied gezamenlijk in de markt hebben gezet. De schepen varen tussen de terminals van Hutchison Ports ECT Rotterdam op de Maasvlakte enerzijds en terminals en depots in het Waal-/Eemhavengebied, het Botlekgebied, de Merwedehaven, Ridderkerk en Alblasserdam anderzijds.

Gegarandeerde afhandeling

Het concept is gebaseerd op gegarandeerde afhandeling van de schepen op de ECT-terminals en grote volumes, van minimaal tweehonderd moves per aanloop. Met de Intercity Barge kunnen klanten hun containers ophalen en afleveren op de door hen gekozen locatie en zijn ze verzekerd van een tijdige aflevering, aldus de twee partners. Ze zijn van plan om de dienstverlening op korte termijn verder uit te breiden.