Zodoende zullen jaarlijks ruim 1.400 containers uit onder meer Japan, Thailand, de VS, Mexico en China naar de binnenvaart verschuiven en evenzovele vrachtwagenritten van de weg verdwijnen. Honda heeft in Gent zijn grootste distributiecentrum in Europa voor opslag en distributie van onder nieuwe auto’s, motorfietsen, grasmaaiers, buitenboordmotoren en losse motoren.

Stukwerkers

In het kader van vergroening heeft de groep zijn deep sea-carriers, MSC en CMA CGM, opdracht gegeven om het traject Antwerpen-Gent vanaf deze maand via de binnenvaart uit te voeren. Het vervoer per barge wordt georganiseerd door het Gentse overslagbedrijf Stukwerkers, dat tevens als inland terminal fungeert.

Volgens een woordvoerder van Honda is de binnenvaart ook iets goedkoper dan het wegvervoer. Een andere belangrijke reden is dat er voor de komende jaren grootschalige wegwerkzaamheden in de omgeving van Antwerpen op de planning staan, die naar verwachting voor veel extra files zullen zorgen.