Nedcargo heeft in de Gelderse plaats aan de Waal een opslagfaciliteit van ongeveer vier hectare. Het bedrijf wil dit graag verdubbelen en tevens de laad- en loskade verlengen. Omwonenden vrezen echter verkeersoverlast en te veel licht en geluid. Zij besloten om naar de rechter te stappen. Uiteindelijk belandde de zaak bij de Raad van State.

Weinig begrip

Die had echter weinig begrip voor de bezwaren, meldt Brabants Dagblad. Volgens het rechtscollege blijft ondanks een toename van het verkeer, de geluidsoverlast beperkt.

Ook de lichthinder blijft binnen het toelaatbare. Verlichting mag niet hoger komen dan zestien meter en moet worden afgeschermd. En als blijkt dat straks sprake is van geluidsoverlast, komt er een geluidswal. Niets lijkt daarom nog de uitbreiding in Haaften in de weg te staan.