Het is niet zeker of de man aan boord is van het schip. De zoektocht is overgedragen aan Rijkswaterstaat. Om 22.00 uur startte een duiker met een zoektocht in het schip. Toen was het tij gunstig voor deze zoekactie.

Sloehaven

Het binnenvaartschip vervoerde zand en voer van Hansweert naar Vlissingen. Het had in de middag water gemaakt in de monding van de Sloehaven en is daarna helemaal gezonken.

Volgens de veiligheidsregio waren er twee mensen aan boord. Eentje, de 39-jarige eigenaar van het schip uit Rilland, is door een te hulp schietende boot uit het water gehaald. Deze man is naar het ziekenhuis in Goes gebracht, maar mocht na behandeling weer naar huis. De nog vermiste man is een werknemer aan boord van het schip en komt vermoedelijk uit het buitenland.

Tijdelijk stilgelegd

Het schip ligt niet in de vaargeul. In verband met de operatie zaterdagavond was het scheepvaartverkeer even stilgelegd. Waardoor het schip water maakte, is nog onbekend. Dat wordt onderzocht als het is geborgen.