Het bedrijf van Havenman van het jaar 2011 Gerard Deen wil er zelf zijn kantoor vestigen en is op zoek naar gegadigden om het al twee jaar lang braakliggende gebied nieuw leven in te blazen. Volgens projectleider Jacinta Moonen zijn er al principe-overeenkomsten voor ongeveer de helft van de beschikbare oppervlakte.

Gemeenteraad

Als de Zwijndrechtse gemeenteraad akkoord gaat met de plannen, krijgt Deen Shipping het terrein voor twee maal vijftig jaar in erfpacht. Bedrijven die zich er willen vestigen, moeten bijdragen aan de doelstelling dat het gebied wordt herontwikkeld tot een watergebonden bedrijventerrein met ruimte voor maritieme bedrijvigheid.

Wethouder Tycho Jansen (Economie, SGP/ChristenUnie) is blij met Deen als partner. ‘Het heeft even geduurd en er zijn verschillende plannen voor het gebied aangeboden aan de gemeente. In het plan van Deen werken lokale ondernemers uit Zwijndrecht en andere ondernemers samen. Zo ontstaat er verbinding tussen maritieme bedrijvigheid en lokaal en regionaal onderwijs, gericht op innovatie en ontwikkeling’, aldus Jansen.