De Belgische enkelwandige tanker van 82 meter was met gasolie onderweg naar Hengelo toen die door nog onbekende oorzaak een krib aan de linkeroever raakte en met de achterkant in de andere oever terechtkwam.

Sleepboten

Boten van Rijkswaterstaat waren snel ter plekke, meldt Schuttevaer. Er werd hulp ingeroepen van de sleepboten ‘Liberté’ en ‘Frankenwarte’, maar die slaagden er niet in het schip los te krijgen. Woensdagavond werd een deel van de lading overgepompt van het voor- naar het achterschip en ‘s nachts werd opnieuw een poging gedaan.

Ook die mislukte, waarna de duwboot ‘Aegir’ uit Enkhuizen werd opgeroepen om een extra zetje te komen geven. Die arriveerde donderdagmorgen. Maar ook de poging met drie boten moest na een half uur worden opgegeven.

Foto: https://twitter.com/jennekerws