Door het uitzetten van prijsvragen wil de Topsector Logistiek 4C (horizontale samenwerkingsconcepten) helpen opschalen en versnellen. Bas van Bree, programmamanager 4C Topsector Logistiek: ‘Het platform maakt het mogelijk om serieuze stappen te maken in het verhogen van de bezettingsgraad en daarmee een significante bijdrage te leveren aan het verminderen van CO2 uitstoot.’

Opschaling

Shareship gaat het gewonnen geldbedrag gebruiken voor opschaling. Lennart Rommens van Shareship: ‘In 2018 wordt het transport van bijna 9 miljoen ton droge bulkgrondstoffen via het platform georganiseerd. We streven ernaar dat meer partijen zich aansluiten om het optimalisatiepotentieel te verhogen. De extra middelen gaan we gebruiken om drempels voor toetreding voor partijen te verlagen, bijvoorbeeld door de implementatiekosten te verlagen en koppelingsmogelijkheden met onze applicaties door te ontwikkelen.’