De nieuwe brug is sinds juni gemonteerd en ligt al naast de oude brug. Het wordt vanaf 30 november als tijdelijke omleidingsweg gebruikt. Hierdoor blijft de hinder tijdens de werken beperkt. De brug maakt deel uit van de verbinding tussen de ring van Herentals en het op- en afrittencomplex Herentals-West van de E313.

Stremming

Zaterdagnacht en zondag 2 december wordt het middenstuk van de huidige brug verwijderd. Het kanaal is tijdens deze werken volledig gestremd vanaf 19 uur. Maandag wordt het resterende gedeelte op rechteroever afgebroken. Er geldt dan een gedeeltelijke stremming voor de scheepvaart.

Dinsdag verdwijnt het resterende gedeelte op linkeroever. Ook voor deze werken wordt het kanaal gedeeltelijk gestremd. Daarna worden de brugpijlers en de landhoofden afgebroken.

Definitieve locatie

Half juni 2019 wordt de nieuwe brug van de tijdelijke situatie verplaatst naar haar definitieve locatie op nagenoeg dezelfde plaats als de huidige brug. Als alles volgens planning verloopt, gaat de nieuwe brug eind juli 2019 open voor verkeer. De nieuwe brug krijgt een totale overspanning van 128 meter en een nuttige breedte van 16,10 meter op haar smalste punt.

Momenteel heeft het Albertkanaal een vernauwing onder brug. Meteen na de bouw van de nieuwe brug kunnen de werken beginnen om het kanaal hier te verbreden, van nu ongeveer 55 naar straks 86 meter. Dat moet de plaatselijke capaciteit van het kanaal met ongeveer 25% verhogen.