De Twentekanalen worden de komende tijd onder handen genomen. Daarmee moet meer ruimte komen voor scheepvaart en moet de groei van de logistieke sector een impuls krijgen.


Maandag 5 februari is de officiële aftrap van de werkzaamheden gegeven door minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat. De handeling vond plaats bij Sluis Eefde, die de komende tijd wordt uitgebreid. Ook wordenvier bruggen versterkt en krijgen sluizen in Hengelo en Delden een opknapbeurt.

Door de werkzaamheden moeten over enkele jaren op de Twentekanalen volgeladen schepen kunnen varen van de klasse Va. Ook moeten de aanpassingen zorgen voor betere bereikbaarheid en betrouwbaarheid van de doorstroming. Tevens moeten wachttijden voor schepen worden verkort.

‘De aanpak van de kanalen is belangrijk voor de groei van de logistieke sector in Overijssel’, aldus Gedeputeerde Bert Boerman. ‘Deze groei ligt de laatste jaren ver boven het Nederlandse gemiddelde.’ In de regio Twente zijn ruim vijfhonderd logistieke bedrijven actief, waar in totaal zo’n zevenduizend mensen werken.