De komst een nieuw 60.000 vierkante meter groot distributiecentrum naast de Overslag Terminal Alphen (OTA) is onzeker nu Nedcargo’s beoogde partner heeft afgehaakt.


In december is de voorlopige overeenkomst gebroken. Tegenover de regionale nieuwssite Alphens.nl zegt wethouder Gerard van As dat er nieuwe gesprekken over nieuwe voorwaarden worden gevoerd. ‘Wij vinden het jammer en Nedcargo denkt daar ook zo over’, zegt hij.

Nedcargo-directeur Diederik Antvelink legt desgevraagd uit dat het bedrijf twee klanten is kwijtgeraakt, waardoor er geen directe behoefte is aan de capaciteitsuitbreiding. ‘Er komt nu weer ruimte vrij in ons dc in Waddinxveen’, zegt hij. Ook had de gemeente de bestemmingsplannen nog niet klaar.

Nedcargo heeft nog steeds interesse in de locatie. ‘Die is prachtig’, zegt Antvelink. Er wordt daarom ‘constructief overleg’ gevoerd over een nieuwe aanpak. Daarin wordt onder meer gekeken naar een gefaseerde ontwikkeling van driemaal 20.000 vierkante meter, in plaats een tweefasige aanpak waarin begonnen zou worden met een uitgifte van 40.000 vierkante meter. Medio februari moet er duidelijkheid zijn, aldus de wethouder.