Scheepsbouwers Damen Shipyards en Concordia bundelen hun krachten bij de bouw en handel in binnenvaartschepen.


Op die markt gaan ze voortaan samen door het leven, onder de naam Concordia Damen Shipbuilding.

Damen bestaat al negentig jaar en is vertegenwoordigd in vrijwel alle sectoren van de maritieme industrie. Het bedrijf heeft wereldwijd meer dan dertig scheeps- en reparatiewerven en zo’n 9000 mensen in dienst. Concordia is pas sinds 2001 in de Nederlandse binnenvaart actief. Het bedrijf timmert inmiddels ook al zo’n tien jaar internationaal aan de weg.

Het samenwerkingsverband is bedoeld voor het vergroten van marktaandeel. Beide partijen denken klanten zo beter te kunnen ondersteunen bij hun investeringen. Als onderdeel van de deal verhuist Damens binnenvaartteam van de hoofdvestiging van Damen in Gorinchem naar het kantoor van Concordia in Werkendam.